Zion is een van de populairste parken van Utah, jaarlijks komen er zo’n 4,5 miljoen bezoekers. Het park bestaat uit hoge plateaus die uitgesleten zijn tot een canyon door de Virgin River. Anders dan in de andere parken die we bezochten in Utah kun je hier niet zelf rondrijden. Je parkeert je auto bij het bezoekerscentrum (zorg ervoor dat je vroeg bent, na 8 uur/half 9 is het vaak vol!) en stapt vervolgens in een bus die het hele park door rijdt. 

 

Why go there?

Prachtige natuur

Een van de meest spectaculaire (en gevaarlijkste) hikes in Amerika

 

Overnachten

In de buurt van Zion is er een ruime keuze aan overnachtingsmogelijkheden. De meeste bezoekers verblijven in Springdale, wat direct aan de ingang van het park ligt. Wij vonden een geweldige plek die weliswaar wat verder van het park ligt (een uurtje rijden – voor Amerikaanse begrippen om de hoek ;-)), maar zeker de moeite waard is. Via AirBnB hebben we de Evergreen Tiny Home geboekt. De eigenaar Jared heeft op een stuk grond in de middle of nowhere een aantal zelfgebouwde tiny homes geplaatst. Hier zit je echt op een afgelegen plek, maar wel in een huisje met alle voorzieningen die je nodig hebt. Bij aankomst is de koelkast gevuld met water en sap, en liggen er koekjes en zelfs marshmallows voor de barbecue ‘s avonds. Er wordt zelfs hout voor je klaar gelegd! 

 

Eten & drinken

Vlak voor de ingang naar Zion NP zit een een heel leuk koffietentje, waar ze ook heerlijke muffins hebben. Goeie start van de dag voordat je het park in gaat! 
Verder hebben we hebben boodschappen gehaald bij de Walmart (ook een must do in Amerika!) in Hurricane om zelf in onze tiny home te koken, dus verder weinig tips voor restaurantjes hier. 

 

Activiteiten

Hiken

De twee bekendste hikes in het park zijn de Angels Landing en de The Narrows. The Narrows is een wandeling waarbij je eerst relaxt langs de rivier loopt (rolstoeltoegankelijk), en uiteindelijk dwars door de rivier verder gaat. Helaas was de hike door de rivier gesloten toen wij er waren begin juni (door het vele smeltwater stond het water te hoog).

Angels Landing

Angels Landing is een zeer populaire wandeling van ongeveer 8 kilometer. Start vroeg of laat op de dag om de drukte te vermijden. Sommige plekken zijn zo smal dat er maar 1 persoon tegelijkertijd door kan, dus je wil hier niet zijn tijdens de piektijden. Wij namen de tweede bus vanuit het bezoekerscentrum om half 7 en toen was het nog vrij rustig (begin juni). 

De wandeling start vanaf de busstop bij The Grotto. Eerst klim je omhoog naar de West Rim Trail. Na ongeveer 2 mijl kom je bij de Refrigirator Canyon, het enige stuk op de route met schaduw. Hierna volgen Walters Wiggels – een eindeloze reeks zigzaggende bochten die vrij steil omhoog gaan. Aan het einde hiervan kom je bij de Scout Lookout, een mooi uitzichtpunt. Mensen met hoogtevrees kunnen hier het beste stoppen, want het volgende stuk is erg spannend en intensief. 

Wij zijn (ondanks mijn hoogtevrees) nog een klein stukje verder gegaan langs de stalen kettingen, maar wij hielden het al snel voor gezien. De rotswanden lopen steil naar beneden, en op veel plekken kun je elkaar eigenlijk niet passeren (hoewel mensen dat in de drukte wel doen). Elk jaar verongelukken er ook een aantal mensen op deze route, dus doe vooral voorzichtig. Vanaf Scout Lookout kun je dezelfde route teruglopen naar beneden, maar wij zijn eerst nog een stukje de West Rim Trail opgegaan. Binnen 15 minuten stijg je een aardig stuk, waardoor je een geweldig uitzicht hebt op Angels Landing. Zeker de moeite waard om dit er nog even bij te doen!
Ik zou deze hike zeker aanraden, maar bedenk dat het vrij zwaar is. Je overbrugt in korte tijd een hoogteverschil van zo’n 450 meter, en dat voel je!  

Scenic Drive

Zion Mount Caramel Highway is een prachtige route die vanaf de zuidkant van Zion in de richting van Bryce gaat. Onderweg zijn er veel parkeerplekken om van al het moois te genieten. Stap zeker ook even uit om over de slickrock te lopen. 

 

Lees hier verder over mijn roadtrip door Utah

 

 

Leave a Reply

Close Menu