Nice is een stad aan de Franse Rivièra en staat vooral bekend als populaire badplaats in de zomer. Ook in januari is het een leuke bestemming voor een stedentrip – als je gelukt hebt is het mooi weer, en zijn er een stuk minder toeristen dan in de drukke zomer. 

Why go there?

Touren door de stad in je eigen mini cabrio (NiceCar)

Ronddwalen door de mooie oude straatjes

Heerlijk eten in Vieux Nice

 

Overnachten

Wij (ik was samen met mijn schoonmoeder en schoonzusjes) verbleven op een 4-persoons kamer in Hôtel Ozz by Happyculture. Het is meer een hostel dan een hotel, maar de kamers zijn prima en schoon, dus qua prijs/kwaliteit verhouding is dit prima. Ontbijt stelt niets voor, en de gratis koffie is ook niet echt lekker, maar er zitten genoeg leuke ontbijt-/koffietentjes in de buurt.

Eten & drinken

In Nice kun je heerlijk eten. Een bekend pleintje met veel leuke restaurantjes is het Saleye plein. Bij Casa Leya heb ik heerlijke tonijn gegeten. De rest had pizza besteld, maar die was niet heel bijzonder. De tweede avond hebben we gegeten bij Pain & Cie, een knus restaurantje. Hier heb ik raclette gegeten, erg lekker. We hadden als tip ook nog La Voglia (aan hetzelfde plein) gekregen, maar dit was helaas gesloten wegens verbouwing toen wij er waren. 

Activiteiten

Nice is een erg leuke stad om in rond te lopen. Vooral in Vieux Nice zijn veel schattige straatjes. Vanaf de kasteelheuvel heb je een heel mooi uitzicht over de baai. 

Het hoogtepunt van ons weekend in Nice was de GPS-tour met NiceCar (met de French Rivièra pass). Eigenlijk was het bedrijf gesloten, maar speciaal voor ons ging het toch open. Omdat het laagseizoen was, bood Martin aan om onze gids te zijn, wat geweldig was! We hoefden hem alleen maar te volgen om een prachtig uitzicht op Nice en de kustlijn te zien, we hadden een geweldige tour. (Vergeet niet je rijbewijs mee te nemen!)

Vanuit Nice kun je leuke tripjes maken, bijvoorbeeld naar het Middeleeuwse stadje Eze

Leave a Reply

Close Menu