Alhoewel Page niet in Utah ligt maar in Arizona (vergeet niet dat er een uur tijdsverschil is tussen deze twee staten!), was dit ook een stop op onze roadtrip. We hebben hiervoor gekozen omdat in de omgeving veel te doen is, en we anders in een keer van Monument Valley naar de Grand Canyon moesten rijden, wat vrij ver is.  

Why go there?

Hiken van Wire Pass trail

Eten bij Big John’s Texas BBQ Page

Overnachten

We verbleven in het Best Western View of Lake Powell Hotel – een luxe hotel met zwembad with a view. Ontbijt stelt heel weinig voor (zoals op de meeste plekken in Amerika), dus zou je kunnen overslaan.

Eten & drinken

Een van de leukste (en lekkerste) plekken waar we gegeten hebben tijdens onze roadtrip is Big John’s Texas BBQ in Page. Geweldige setting van een oud tankstation dat omgebouwd is tot restaurant. Onder de oude overkapping staan lange tafels met rood-wit geblokte tafelkleden, waar je eet tussen de Amerikanen. Je moet wel van vlees houden, want dit is een all-American BBQ. Vooral de spareribs (zo mals dat het vlees van het bot af valt) en briskets kan ik aanraden!

Activiteiten

De grootste toeristische trekpleister van Page is de Antelope Canyon, een prachtige slot canyon. Helaas kun je deze alleen bezoeken onder leiding van een gids, en voor een vrij hoge prijs (toen wij er waren was het $60 p.p.). Gezien ons budget (en afkeer van mega toeristische plekken) zijn we op zoek gegaan naar een alternatief. 

Via het lokale visitor center kwamen we bij de Wire Pass – een slot canyon die je kunt bezoeken zonder gids, en zonder massa’s toeristen. Het is even een onderneming om er te komen (zo’n 30 minuten over een onverharde weg), maar zeer de moeite waard. Toegang is slechts $6 p.p. (te betalen d.m.v. een envelop die je in een bus doet bij het parkeerterrein) en je hebt de trail bijna helemaal voor jezelf. Na ongeveer een half uurtje lopen kom je bij de ingang van de Wire Pass, erg indrukwekkend. In het begin van de trail moet je een stukje naar beneden klimmen over een boomstam. Dit is even spannend voor mensen met hoogtevrees, maar laat je hierdoor niet weerhouden. De wandeling is fantastisch, zeker rond het middaguur (toen wij er toevallig waren), wanneer het zonlicht van boven door de canyon valt en de rotsen prachtig verlicht. 

Vanuit Page kun je ook een boottochtje maken over Lake Powell richting de Antelope Canyon ($30). De kapitein geeft onderweg uitleg over de rotsen, en je bent heerlijk even op het water. 

 

Lees hier verder over mijn roadtrip door Utah

Leave a Reply

Close Menu