Lake Bunyonyi is het diepste en mooiste meer van Oeganda. Er zijn 29 eilandjes in het meer die je alleen met een bootje kan bereiken, en elk met hun eigen verhaal of legende. Op Akampene eiland werden vroeg bijvoorbeeld zwanger ongetrouwde vrouwen gedumpt, en op Bwama was een leprakolonie.

 

Why go there?

Prachtig meer

Bijkomen van de gorilla tracking

 

Overnachten

Onze lodge (Lake Bunyonyi Eco Resort) zat op een eilandje midden in het meer, en was tegelijkertijd ook een wildlife reserve. Tijdens een rondje over het eiland kom je impala’s, heel veel vogels (Bunyonyi betekent heel veel kleine vogels), ezels, 3 zebra’s en 1 aap en een aantal kroonkraanvogels (het nationale symbool van Oeganda) tegen.

 

Activiteiten

Op het eiland waar de lodge zit kun je korte wandelingen maken waarbij je allerlei dieren tegen kunt komen. Ook kun je een boottochtje maken over het meer, waarbij een gids je iets meer vertelt over de andere eilanden. Het is een heerlijke plek om even te relaxen na alle spectaculaire dingen die je tijdens je reis al beleefd hebt, maar verwacht niet dat hier veel te beleven is. 

 

Lees hier verder over mijn rondreis door Oeganda

Leave a Reply

Close Menu