De Grand Canyon is zo’n plek die je gezien moet hebben. Een mega grote kloof, uitgesleten door de Colorado River, zorgt voor prachtige, indrukwekkende uitzichten die moeilijk te beschrijven zijn.

Why go there?

Het is de Grand Canyon – need I say more?

Roodgestreepte rotswanden met veel groen

 

Overnachten

Er zit een lodge (en camping) direct aan de rand van de canyon. Wij verbleven hier in een blokhut – een aanrader!

Eten & drinken

Als je in de Lodge verblijft zijn er een aantal opties. Er is een restaurant (met prachtig uitzicht op de kloof), maar dit is vaak volgeboekt. Er is ook een all-you-can-eat buffetrestaurant, wat iets rustiger is (maar vrij prijzig). Wij hebben wat gehaald bij de Deli in the Pines en dit opgegeten op het terras aan de rand van de kloof – een prima budget optie met toch het gave uitzicht. 

Activiteiten

Vanuit de North Rim is de bekendste wandeling die naar Bright Angel Point (30 minuten) – vanuit hier heb je een geweldig uitzicht over de kloof. Blijf hier vooral een tijdje zitten om te genieten van het uitzicht, het is echt onwerkelijk. 

Voor iets meer uitdaging (en nog meer mooie uitzichten) is de North Kaibab Trail een aanrader. Deze route loopt de canyon in, en uiteindelijk zou je door kunnen lopen en bij de zuidkant weer omhoog kunnen gaan (let op, dit is wel een meerdaagse hike). Op aanraden van de ranger hebben wij de route gevolgd tot ongeveer een kilometer voor Roaring Springs. Veel mensen lopen nog verder door naar de Springs, maar het uitzicht op de Springs is het mooist van een afstandje. Onderschat deze wandeling niet – het lijkt relatief makkelijk als je net begint, omdat je dan naar beneden loopt. Zodra je echter terug gaat, begint een erg zware workout en heb je al het meegesjouwde water hard nodig. 

 

Lees hier verder over mijn roadtrip door Utah

Close Menu