Intro

Eze is een schilderachtig middeleeuws plaatsje, vlakbij Nice. Met de bus ben je binnen een half uurtje in Eze. Er zijn verschillende opties, maar wij namen bus 82 naar Eze village. Vanaf hier loop je in slechts 5 minuten door de oude straatjes naar de botanische tuin, zeer de moeite waard.

Why go there?

Bezoek de cactussen in de botanische tuin

Prachtige uitzichten op zee

Overnachten

Eze ligt vlakbij Nice, dus het is niet nodig om een overnachting in Eze te regelen. 

Eten & drinken

Voordat we de wandeling naar de botanische tuin begonnen, hebben we bij de bakker tegenover de bushalte wat lekkere zoete broodjes gehaald. Wel handig als je wat Frans spreekt, Engels spreken ze niet echt. 

Activiteiten

Eze is een prachtig oud stadje om doorheen te dwalen, en uiteindelijk kom je eigenlijk altijd uit bij de Jardin Exotique d’Eze, een botanische tuin met heel veel cactussen. Dit is een prachtige tuin, op de kliffen met uitzicht op zee. Het is heerlijk om hier rond te wandelen en te genieten van het uitzicht. Vanuit Eze Village kun je ook naar Eze Sur Mer wandelen in ongeveer 45 minuten. Dit is een prachtige wandeltocht, maar zorg wel dat je een beetje stevige schoenen aan trekt in verband met de losse stenen. 

Vanuit Eze kun je ook makkelijk de trein nemen richting Monaco.

Leave a Reply

Close Menu