Intro

Nice is een stad aan de France Rivièra waar je makkelijk naartoe kunt vliegen. De Rivièra  staat vooral bekend als populaire strandbestemming in de zomer, maar ook in januari is het een leuke bestemming voor een bezoek aan Nice en de omliggende plaatsen, bijvoorbeeld Eze en Monaco.

Why go there?

Touren door de stad in je eigen mini cabrio (NiceCar)

Bezoek de botanische tuinen in het Middeleeuwse Eze

Bewonder de decadentie in Monaco 

Vlucht

Met Transavia vlieg je direct vanaf Rotterdam naar Nice – in januari was ons ticket (een week voor vertrek geboekt!) slechts € 80,-.

Route

Vanuit Nice kun je leuke uitstapjes maken, bijvoorbeeld naar het decadente Monaco (25 minuten met de trein) of het schattige middeleeuwse plaatsje Eze (30 minuten met de bus). 

Overnachten

In eerste instantie had ik Hotel Aria geboekt, maar last minute heeft het hotel zelf de reservering geannuleerd. Ze zeiden dat het bedrag niet op tijd afgeschreven kon worden van de creditcard, maar dit was wel gebeurd. Met behulp van de klantenservice van Booking.com heb ik mijn geld teruggekregen, maar het was erg vervelend om zo kort van tevoren nog een ander hotel te moeten zoeken. Gelukkig had Hostel Hôtel Ozz by Happyculture nog plek. Het is meer een hostel dan een hotel, maar de kamers zijn prima en schoon. Ontbijt stelt niets voor, en de gratis koffie is ook niet echt lekker, maar er zitten genoeg leuke ontbijt-/koffietentjes in de buurt.

Beste reistijd

Wat mij betreft is de beste reistijd voor een stedentrip januari. Dit is vaak een rustige tijd in veel Europese steden, met weinig toeristen. Je moet natuurlijk wel wat geluk hebben met het weer, en dat hadden we ook in Nice. Toen we aankwamen was het 15 graden en scheen de zon, heerlijk! Hou er wel rekening mee dat een aantal dingen gesloten zijn in deze tijd van het jaar, zoals de citadel van Villefranche-sur-mer.

Reisgids

Normaal gesproken koop ik voor stedentrips een reisgids uit de “time to momo” (voorheen 100%) serie. Helaas was er geen gids voor Nice. Online is veel informatie te vinden, ik kan vooral de blog van Ik wil meer reizen over Nice aanraden. 

Tips

Koop een French Riviera Pass, waarmee je veel attracties gratis of tegen een gereduceerd tarief kunt bezoeken. De pas kost €26 voor 24 uur, €38 voor 48 uur en €56 voor 72 uur. Voor een kleine meerprijs kun je ook onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer (inclusief de bus van het vliegveld naar de stad). 

Wij hadden de pas van 48 uur, en hebben de volgende activiteiten gedaan (en het bedrag er dus ruimschoots uit gehaald!): een bustour met Nice Le Grand Tour (met pas gratis i.p.v. €23), een bezoek aan de prachtige botanische tuin Jardin Exotique d’Eze (met pas gratis i.p.v. €6), Jardin Exotique de Monaco (met pas gratis i.p.v. €7,20), een GPS-tocht in een mini cabrio met NiceCar (met pas gratis i.p.v. €17,50) en La Crypte Archéologique (met pas gratis i.p.v. €5). Het leuke is dus ook dat de pas niet alleen geldig is in Nice, maar ook in omliggende plaatsen.

Leave a Reply

Close Menu