Veel mensen hebben geen beeld bij Utah, maar zodra ze de foto’s gezien hebben zijn ze verkocht. Prachtige uitgestrekte landschappen, kleurrijke rotsformaties en prachtige natuur maken Utah een geweldige bestemming voor een roadtrip. 

 

Why go there?

Hiken in de mooiste parken
Roadtrip door geweldige landschappen
Je ziet nergens zoveel verschillende tinten rode rotsformaties

 

Vlucht

Vanuit Nederland zijn er meerdere opties om naar Utah te vliegen. Wij hebben gekozen voor Salt Lake City vanwege de vluchttijden en omdat het een directe vlucht was, maar deze roadtrip is ook prima te doen vanuit Las Vegas of eventueel Denver.

 

Route 

In Utah bevinden zich vijf nationale parken, namelijk Bryce Canyon, Capitol Reef, Canyonlands, Arches en Zion. Tijdens onze roadtrip door Utah van 10 dagen hebben we 4 van de 5 parken bezocht, plus een klein uitstapje naar de Grand Canyon in Arizona. Dit was qua afstand prima te doen in de tijd die we ervoor hadden – we zijn bijna overal 2 nachten gebleven om genoeg tijd te hebben om de parken te verkennen. Op de “reisdagen” hoefden we meestal maar 2-3 uur te rijden naar de volgende bestemming (behalve de eerste en laatste dag). Meestal deden we hier veel langer over omdat er zoveel moois te zien was onderweg, dus neem vooral de tijd!

 

Overnachten

In Utah heb je verschillende opties: van chique hotels, motels tot tiny houses in de middle of nowhere. Tijdens onze reis hebben we op allerlei mooie plekken gezeten, van een blokhut aan de rand van de Grand Canyon tot een cabin met uitzicht over Monument Valley en een Tiny House in the middle of nowhere bij Hurricane. Lees de artikelen over de verschillende parken voor meer info over de accommodaties. 

 

Beste reistijd

Utah is woestijngebied, erg droog en warm dus. Wij zijn eind mei/begin juni geweest en dit was een perfecte tijd! Het was op sommige plekken al heel warm, maar de zomer was nog niet echt begonnen. Ook heel gaaf om in deze tijd cactussen te zien die in bloei staan. 

Hou er rekening mee dat het bij de Grand Canyon een stuk kouder is – begin juni lagen de laatste restjes sneeuw nog bij de North Rim. De weg hiernaar toe gaat ook pas half mei open. 

 

Reisgids

Lonely Planet staat voor mij met stip op nummer 1 als het om praktische reisgidsen gaat. Toen we deze bestemming gekozen hadden, ging ik dan ook op zoek naar de LP voor Utah. Er bleek een speciale reisgids (Zion & Bryce Canyon National Parks travel guide – 4th Edition March 2019) te zijn waarin alle parken die we wilden bezoeken staan (veel meer dus dan de titel suggereert), met allerlei toffe wandelingen – perfect voor onze plannen! 

 

Tips

Schaf een America The Beautiful pas aan voor $80 per auto. Hiermee kun je alle nationale parken van Amerika bezoeken, dus heb je er erg snel uit tijdens deze roadtrip.

Lees hier verder over mijn roadtrip door Utah:

Leave a Reply

Close Menu