Canyonlands is een ruig park, dat relatief rustig is. Het bestaat uit verschillende districten: Island in the Skye in het noorden, The Needles in het oosten en The Maze in het westen. Island in the Skye is het meest toeristisch omdat het makkelijk te bereiken is vanuit Moab. The Needles is veel rustiger, en ook qua natuur totaal anders. In The Maze zijn we niet geweest, omdat dat nog verder afgelegen is en je daar een 4WD voor nodig hebt.

 

Why go there?

Prachtige diverse landschappen

Veel mooie uitzichtpunten die makkelijk met de auto te bereiken zijn (voor als je een dagje geen zin hebt om te lopen)

 

Overnachten

Wij bezochten Island in the Skye vanuit Moab. De volgende dag zijn we naar The Needles geweest, en daarna doorgereden naar onze cabin in Monument Valley

 

Eten & drinken

Hou er rekening mee dat je in de parken vaak niets te eten kunt krijgen, dus neem zelf iets mee voor de lunch. Er zijn wel overal watertappunten, dus je kunt altijd je flesje vullen.

 

Activiteiten

Island in the Skye

Omdat we in de ochtend al lange wandelingen door Arches NP hadden gemaakt, hebben we The Island in the Skye vooral per auto verkend. Je kunt hier een scenic drive doen met je eigen auto en op diverse punten uitstappen voor een korte wandeling (0-15 minuten) naar mooie uitzichtpunten. 

Mesa Arch was gaaf – niet zozeer vanwege de rotsboog, maar meer vanwege het geweldige uitzicht dat daarachter ligt. Dit is moeilijk te beschrijven en te fotograferen, dus zou je met je eigen ogen moeten zien!

Vanuit het Grand View Point heb je een heel mooi uitzicht op The Needles. 

The Needles

Dit gebied ziet er totaal anders uit dan Island in the Skye – prachtige rotsformaties die honderden miljoenen jaren geleden ontstaan zijn. Vanuit hier heb je ook een mooie uitzicht op Island in the Skye – dan begrijp je ook de naam. De Slickrock trail (1,5-2 uur) is een geweldige hike (niet te moeilijk) waar je deze prachtige uitzichten kunt bewonderen. Doe dit wel vroeg, want er is weinig schaduw dus erg warm. Wij zijn daarna doorgereden naar Elephant Hill Trailhead voor een picknick. Vanuit hier gaat ook een populaire wandeling, maar het was midden op de dag en erg warm, dus die hebben we overgeslagen. De Cave Spring Trail is een leuke korte wandeling (30-45 minuten) die vooral kinderen erg kunnen waarderen vanwege de cowboy attributen, grotten en ladders.

Informatie over de trails kun je krijgen bij het visitor center van het park

Lees hier verder over mijn roadtrip door Utah

Leave a Reply

Close Menu