Ook Bryce Canyon is zo’n plek die je met eigen ogen moet gaan bekijken. Het is eigenlijk geen canyon, maar bestaat uit vele amphitheaters met geweldige rotsformaties (hoodoos genaamd), die doen denken aan een sprookjeswereld. De hoodoos hebben allerlei verschillende kleuren, van wit, pastelroze, tot knalrood en oranje. 

 

Why go there?

Hoogtepunt van je reis door Utah

Bizarre rotsformaties

 

Overnachten

Bryce Canyon Log Cabins heeft leuke, ruime blokhutten met een groot grasveld voor de deur. Aan de overkant van de straat zit een supermarktje en een paar restaurants. Het is maar 20 minuutjes rijden naar de ingang van Bryce Canyon. 

Eten & drinken

Rustler’s Restaurant – prima eten, maar niet erg bijzonder.

Stone Hearth Grille – Dit restaurant ligt iets buiten Tropic, en staat vooral bekend om de steaks. We hebben hier heerlijk gegeten, maar daar is de prijs dan ook naar: $160 voor een mandje brood, 2 steaks, een fles wijn en 2 espresso is erg veel, maar de kwaliteit was wel erg goed. 

Bryce Canyon Inn – hier kun je heerlijke koffie drinken op het terrasje buiten, met lekkere zelfgemaakte koekjes erbij.  

Activiteiten

In Bryce kun je zelf met je auto rondrijden langs de vele uitkijkpunten, maar het is ook mogelijk om gebruik te maken van de gratis shuttlebus. Tip: rijd eerst naar het einde van het park, en stop pas op de terugweg bij alle uitkijkpunten (dan liggen ze steeds aan de rechterkant). 

Het mooiste en bekendste deel, het Bryce Amphitheater, ligt voorin het park. Wij waren hier vrij vroeg (half 7) en toen was het nog erg rustig. Er zijn veel wandelmogelijkheden in het park. Wij hebben ervoor gekozen om te starten bij Sunset Point. Hiervandaan zijn we naar Sunrise Point gelopen (met prachtige uitzichten op het Amphitheater) om te starten met de Queens Garden Trail. Deze trail kan gecombineerd worden met de Navajo Loop trail, maar helaas was die gesloten vanwege rotsval. 

Je kon vanaf dit punt wel verder gaan naar de Peekaboo trail, waarbij je onder andere de Wall of Windows tegenkomt. Deze trail eindigt bij Bryce Point. Dit ligt een stuk hoger dan Sunset Point, dus achteraf was het misschien beter geweest om hier te beginnen en bij Sunset Point te eindigen omdat je dan minder hoeft te klimmen. Dan mis je wel weer de zonsopkomst bij Sunrise Point (als je de hike in de ochtend doet), dus misschien toch maar de extra hoogtemeters voor lief nemen. 

Vanuit Bryce Point kun je de shuttlebus terugnemen naar Sunset Point, wat we na zo’n 4 uur wandelen wel prettig vonden. Doorlopen kan eventueel ook via de Rim Trail. 

Red Canyon

Vlakbij Bryce Canyon ligt ook de Red Canyon, waar we toevallig doorheen reden op de weg van Zion naar Tropic. Deze canyon is ook zeker de moeite van het bezoeken waard! Er zit een klein visitor centre waar je informatie kunt krijgen over verschillende korte hikes hier, maar je kunt ook direct gaan lopen want de paden zijn goed aangegeven. Er is geen toegangsprijs, de canyon is gratis toegankelijk. 

 

Lees hier verder over mijn roadtrip door Utah

Leave a Reply

Close Menu