Intro

Naar Arches National Park in Utah ga je voor de rotsbogen: van enorme overbruggingen tot dubbele bogen met daarachter een prachtig panorama. 

Why go there?

Hoogste dichtheid van rotsbogen ter wereld

Prachtige panorama’s bij de Partition Arch

Overnachten

Wij verbleven in de Moab Rustic Inn, een prima motel met zwembad in het centrum van Moab. Moab ligt vlakbij de ingang van Arches NP, en vanuit hier is het noorden van Canyonlands (Island in the Skye district) ook goed te bereiken, dus een prima uitvalsbasis. 

Eten & drinken

Onze eerste dag in Amerika wilden we graag burgers eten, en dat kan prima bij The Spoke on Center. Dit gezellige hamburgerrestaurant is geen fastfoodketen, maar heeft gewoon goeie burgers. 

Activiteiten

In Arches NP kun je zelf met de auto rondrijden, en stoppen op vele plekken voor een uitzichtpunt of om een wandeling te maken. Wij gingen al vroeg op pad om de rotsbogen te bekijken. De eerste stop was de Delicate Arch, te bereiken na een wandeling van ongeveer een uur. Een mooie plek om te ontbijten bij de eerste zonnestralen van de dag. 

Een andere highlight is de Landscape Arch (de grootste overbrugging van Amerika), maar nog mooier was de Partition Arch, die te bereiken is als je doorloopt na de Landscape Arch over de Devils Garden Primitive Trail. In het begin van deze trail zit een lastig stukje met wat klimmen en klauteren, maar als je daarvoor bij bent, is het een prachtige wandeling met een stuk minder mensen. Neem ook zeker de sidetrack naar de Navajo Arch. Wij zijn doorgelopen naar de Double O Arch en vanaf daar dezelfde route weer terug. Het was een erg gave wandeling van een paar uur, maar de Partition Arch was wel het mooist, dus als je geen zin hebt om heel ver te lopen kun je ervoor kiezen om vanaf daar terug te gaan.

Lees hier verder over mijn roadtrip door Utah

Leave a Reply

Close Menu